Over Sebeare

Sebeare is een band die Friestalige “Nederpop” maakt als het zo genoemd mag worden. De band is opgericht in 1992 en begonnen als coverband, maar langzamerhand werd overgegaan op repertoire van eigen hand. Dat dit niet onverdienstelijk was bleek op het Friese songfestival “Liet 97”. Hier won Sebeare met hun lied “te folle foar dy” zowel de juryprijs als de publieksprijs en ze scoorden daarmee hun eerste hit/clip die vaak werd gedraaid en vertoond bij Omrop Fryslan.

Eerste CD

De eerste cd is in 1997 uitgebracht onder de naam “Frjemd sa’t it liket” en werd direct goed ontvangen. In 2000 kwam de opvolger “Sterk Wetter” en in april 2003 volgde het derde album. Van de titelsong van deze derde cd ‘Lit ús gean’ werd tevens een clip gemaakt waarmee Sebeare een tweede grote hit scoorde in Friesland. De eerste druk van “Lit ús gean” was binnen enkele weken uitverkocht.

In de aanloop naar de 4e cd moest de band afscheid nemen van de zanger en een van de gitaristen. Op 16 en 17 september is deze cd “Net te leauwen blau” gepresenteerd. Hierop heeft Sebeare een meer afgerond en volwassen geluid. Dit komt met name door de grote rol in het geluidsbeeld van Hendrik Talsma, de nieuwe toetsenist van de band. Ook nieuwe zanger Auke Bootsma geeft de band met zijn heldere stem een nieuw elan.

Sebeare treedt voornamelijk op in Friesland, op festivals, maar ook in dorpshuizen en in kleinere zalen. Het is ook mogelijk om Sebeare te boeken in combinatie met fanfare-orkest maar bijvoorbeeld ook semi-akoustisch.

Voor vragen mail naar info@sebeare.nl

Of bezoek ons:

Brian Hudson

Jan Ayeslag 11

1797 RM Den Hoorn Texel