Een bedrijfsuitje moet natuurlijk leuk zijn voor iedereen. Wat u ook gaat doen, belangrijk is dat iedereen het naar zijn zin heeft.
Toch komt het heel vaak voor dat een groot deel van uw personeel het niet echt leuk heeft. Of erger, er ontstaan conflicten tijdens het uitje. Natuurlijk wilt u het meeste uit uw geboekte uitje halen, daarom is het belangrijk dat u let op alle valkuilen die rondom uitjes ontstaan. Iedereen wilt tenslotte een leuk origineel afdelingsuitje organiseren!

Om te voorkomen dat u valt voor één of meerdere van deze valkuilen hebben wij een lijstje voor u gemaakt met de meest voorkomende valkuilen.

uitjes

Een uitje dat niet iedereen leuk vind

Het komt maar al te vaak voor dat er een bedrijfsuitje wordt geboekt dat in eerste instantie heel leuk lijkt, maar waarvan blijkt dat het toch niet geschikt is voor het team. Een mooi voorbeeld hiervan is paintball. Paintball kan heel leuk lijken onder de organisatoren, maar kan uit de smaak vallen bij een groot deel van het team. Deze sport die voornamelijk populair is onder fitte mannen valt vaak uit de smaak bij vrouwen. Daarnaast is deze sport alleen leuk voor mensen die over een goede conditie beschikken. Zodra dit bij ook maar een paar deelnemers niet aanwezig is zal dit leiden tot een splitsing in de groep waardoor het uitje voor niemand echt leuk is.
Dit kan je voorkomen door een uitje te kiezen dat van een neutralere maar nog steeds leuke aard is. Denk bijvoorbeeld aan een gezellig diner met een twist. Zo kan je een Sloep en Slurp doen, bij deze activiteit vaart men rond in een luxe sloep terwijl men speciaal uitgezochte hapjes eet. Deze culinaire reis is voor iedereen leuk en zal bij niemand uit de smaak vallen, iedereen houdt tenslotte wel van wijn!

wijn

Niet iedereen kan meedoen met een activiteit

Een groot probleem dat voorkomt bij teamuitjes of bedrijfsuitjes, is dat de capaciteit van de activiteit ver onder het teamaantal zit. Denk bijvoorbeeld aan een Escape Room. Het is natuurlijk een spannende activiteit die men in groepjes kan doen. Maar zodra u met een team gaat moet u tot wel 8 personen in 1 ruimte spelen. Met minder spelers per ruimte zorgt voor een langere wachttijd voordat mensen überhaupt kunnen spelen, hierdoor slaat de verveling snel toe. Maar stel dat je wel met 8 personen per ruimte speelt, dan heeft de helft niks te doen. Terwijl een paar mensen actief aan het puzzelen zijn zal de rest er maar een beetje bij staan niks te doen. Hierdoor zullen veel mensen het gevoel hebben dat er niks te doen is en verveelt raken.