Nooit meer stressen als je router het niet doet

Wel verbonden maar geen internet, hier een simpele oplossing. Ga naar start en schrijf in de zoekbalk OPDRACHTPROMPT(COMMAND PROMPT). Als dat verschenen is dan klik je met je rechtermuisknop op de icoon, en dan klik je op run as administrator. Wanneer je hier bent typ je deze simpele opdracht in, NETSH INT IP RESET, en daarna druk je op enter. Je zal zien dat het reset aangeeft bij verschillende zaken op je scherm. Op je scherm zal staan dat het resetten is gelukt en dat je je computer opnieuw moet opstarten om de opdracht te voltooien.

Als je je computer opnieuw hebt opgestart zal je op het internet moeten kunnen gaan. Als het goed is zal het automatisch moeten verbinden met je wifi, en anders moet je dit zelf handmatig doen. Het is hele simpele oplossing en heel makkelijk om zelf te doen.

ROUTER ZEND GEEN WIFI

Als je geen internet krijg via je router is er een effectieve oplossing dat je kunt toepassen. Wat je kan doen is opstartcyclus toepassen op je modem en wireless router. Dit is ook een effectieve oplossing als je wifi instabiel is. Het eerst wat je moet doen is kijken of de kabels goed zijn verbonden. We beginnen met de coaxkabel zorg dat die goed strak vast zit. De volgende is de ethernet kabel zorg dat die ook goed vastzit, dat is de kabel die van je router naar het internet poort van je modem gaat.

Nu ga je alles wat verbonden staat met je router uitzetten, zoals je laptop. Wat we daarna doen is de router en de modem compleet afsluiten door de stroomkabel eruit te halen. Laat het ongeveer 30 seconde uit staan. Dan stoppen we eerst de stroomkabel van de router er weer in, het kan enkele minuten duren voordat de router weer helemaal is opgestart. Daarna stoppen we de stroomkabel van de modem er weer in en wacht je tot de modem weer is opgestart. De laatste stap zal zijn om je laptop te verbinden met de wireless router. Als het goed is zal het moeten werken.

wifi

HOE HAAL JE HET BESTE UIT JE WIFI

Het beste uit je wifi te halen is best simpel. Het komt allemaal neer op signaalsterktes, en hoe je die signaal in verschillende delen van je huis krijgt.Je zou denken dat als je je router in het midden van je huis hebt staan op een gelijke afstand van al je apparaten dat je een goede verbinding zou hebben, dit is deels waar.

Als je je router ergens in de kelder van je huis hebt staan dan zal je een slechte internetverbinding hebben boven in je huis. Als je je router ergens in je huis hebt staan op een hoge positie zal je een veel betere verbinding hebben dan als die ergens op normale hoogte staat in je huis. De reden hiervoor is dat wanneer wifi signalen uit je router gaan ze veel beter naar beneden reizen dan dat ze naar boven reizen. Dus zorg ervoor dat je router zo hoog mogelijk staat in je huis, al is het ergens in een hoek het zal een betere signaal geven.

Een andere punt waar je aan moet denken is hoe goed is je verbinding met het internet. We kunnen allemaal kiezen uit verschillende variaties van pakketten bij internetproviders, dus als je een dure pakket hebt mag je snelle internet verwachten. Om dit te kunnen testen zijn er verschillende sites waar je dat kan doen. Als je problemen hebt thuis met je internet bijvoorbeeld dat je wifi signaal niet sterk genoeg is om Netflix te ondersteunende, zal dat de meeste keren liggen aan je verbinding met het internet. Het kan ook je wifi signaal zijn, maar je verbinding met het internet zal ook een rol spelen.

Een andere punt waar je aan moet denken is het verkeer waar je router mee te maken heeft. Het is heel normaal dat in een gemiddelde huishouden wel 15 apparaten verbonden staan met het router. En dat is veel verkeer voor je router, vooral als het een oude is.